Stratenmaker

De aanblik van een woning wordt door verschillende zaken bepaald. Ook de bestrating van de oprit en het onderhoud van de tuin is hierop van invloed. Wilt u graag de oprijlaan opnieuw bestraten of bent u van plan een tuinbestrating uit te voeren en hebt u hierbij hulp van een erkend stratenmaker nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over bestrating professionals in Bussum die u allen snel en vakkundig kunnen helpen bij het bestraten van grote oppervlakken of sierbestrating.

Sierbestrating

Sierbestrating is de term die wij gebruiken voor alle bestrating werkzaamheden die ten dele een decoratieve functie hebben. U kunt bij sierbestrating onder andere denken aan het bestraten van een terras in bepaalde patronen. Voor de sierbestrating maken onze professionals uit Bussum gebruik van diverse tegels. Zo zijn er speciale tuintegels verkrijgbaar, maar is het tevens een optie om grind of kiezels te gebruiken voor de sierbestrating. Onze stratenmakers helpen u desgewenst graag bij het kiezen van de juiste sierbestrating voor een terras bij uw woning. Vraag snel een offerte aan!

Oprit bestraten

Voor het bestraten van de oprit wordt er meestal geen gebruik gemaakt van sierbestrating, maar van klinkers. Dit komt doordat klinkers sterker zijn en een zwaarder gewicht kunnen dragen. Voordat u een oprit echter kunt (laten) bestraten, is het van belang dat de ondergrond goed voorbereid is. Zo moet er een goede afwatering zijn, en is het tevens belangrijk dat de grond goed verdicht is om verzakking van de klinkers te voorkomen. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om een ervaren stratenmaker in te schakelen. Wij helpen u graag verder.

Terras bestraten

Voor het bestraten van het terras geldt eveneens dat er goed aandacht moet worden besteed aan de ondergrond, zij het in mindere mate dan bij het aanleggen van een oprijlaan. Voor de bestrating van terrassen is sierbestrating zeer geschikt. Er zijn diverse legverbanden waarin wij de natuurstenen, keramische of betontegels kunnen leggen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn of bent u benieuwd naar voorbeelden? Wij laten u met alle plezier de verscheidene opties zien, en voorzien u desgewenst van een vrijblijvende prijsopgave.

Tuinonderhoud

Naast terras- en tuinbestrating, hebben onze professionals uit Bussum tevens enige ervaring met het onderhoud van tuinen. Zij kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen met het onderhoud van de sierbestrating in de tuin, of geven u tips over het onderhouden van borders en plantenbakken. Juist met een goed tuinonderhoud en het onderhoud van de tuinbestrating zal de aanblik van uw woning optimaal blijven, wat een eventuele verkoopwaarde ten goede komt. Bent u benieuwd naar de werkzaamheden die de hovenier uit Bussum op het gebied van tuinonderhoud kan uitvoeren? Wij informeren u graag!

Tuinbestrating

Tuinbestrating is een term die veel binnen de bestratingsbranche gebruikt wordt. Het kan feitelijk twee dingen betekenen: de bestrating van een tuingedeelte dat nu terras wordt, of het bestraten van een gedeelte van de tuin. In het tweede geval wordt bij de tuinbestrating gebruik gemaakt van speciale tuintegels, of van grind en kiezels (sierbestrating) om paadjes door de tuin aan te leggen, of de ondergrond voor bijvoorbeeld een prieel te maken. Voor een tuinbestrating is het voorbereiden van de ondergrond minder belangrijk, doordat een kleine verzakking vaak geen probleem is.

Diverse soorten tegels

Voor het bestraten van een oprit wordt over het algemeen gebruik gemaakt van klinkers, voor het bestraten van terras en tuin, zijn echter vele soorten tegels geschikt. Groothandels bieden bijvoorbeeld speciale tuintegels aan, maar ook betontegels, keramische tegels en terrastegels van natuursteen. Voor welk materiaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen. Betontegels zijn bijvoorbeeld goedkoper dan keramische tuintegels, maar bieden wellicht niet de uitstraling die u wenst. Wij kunnen u desgewenst van advies op maat voorzien.

Gebakken bestrating

Voor het bestraten van een oprijlaan of parkeerplaats zijn er verschillende tegels en stenen geschikt. In de meeste gevallen zullen we hiervoor gebruik maken van gebakken klinkers. Deze klinkers worden op een continue temperatuur gebakken, waardoor ze verschillende voordelen hebben. Zo zijn gebakken klinkers goed bestand zijn tegen de invloeden van weer en wind, en door het bakproces slijtvast zijn geworden. Bij de meeste leveranciers uit de regio hebt u de keuze uit zowel oud- als nieuw gebakken bestrating. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag.

Oud gebakken bestrating

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Bussum de vraag wat exact het verschil is tussen oud- en nieuwgebakken bestrating. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig; het verschil zit met name in de manier waarop de stenen gebakken worden, niet in de kwaliteit en eigenschappen van het product. De klinkers die worden bewerkt op de oude manier worden niet in een continue temperatuur gebakken, maar in wisselende temperaturen zoals vroeger het geval was bij door hout en kolengestookte ovens. Dit levert een grote variƫteit aan kleurschakeringen en een authentieke uitstraling.

Natuursteen bestrating

Hoewel de meeste mensen kiezen voor keramische terrastegels, is ook natuursteen een uitstekend basismateriaal voor sierbestrating. Natuursteen heeft als grote voordeel dat het een luxueuze uitstraling heeft, en altijd over een uniek oppervlakte design beschikt. Geen enkel terras dat met sierbestrating van natuursteen is gemaakt heeft dan ook eenzelfde sfeer. Wilt u graag weten wat de opties zijn voor terrastegels van natuursteen bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bieden u met alle plezier meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Opsluitbanden en palissaden

Wie gaat bestraten moet niet alleen de tuintegels aanschaffen, er zijn ook vele andere producten die nodig zijn voor een succesvolle bestrating. Zo moet er onder de stenen een speciale laag zand worden aangebracht, en adviseren wij het gebruik van opsluitbanden of pallisaden. Opsluitbanden en pallisaden zullen ervoor zorgen dat de bestrating niet naar de zijkanten kan wegzakken, en dat er geen kieren ontstaan tussen de tegels. In de meeste gevallen zijn opsluitbanden voldoende, wanneer er een groot hoogteverschil is, dan zijn pallisaden noodzakelijk of zelfs een grondkering voor extra stabiliteit.

Grind

Steeds vaker wordt er door onze klanten gezocht naar een manier om het onderhoud van de tuin te beperken. Een veel gekozen oplossing is het vervangen van een deel van de beplanting door een tuintegels. Bij een tuinbestrating hebt u de keus uit diverse producten waarmee het bestraten kan worden uitgevoerd. Een van de mogelijke oplossingen is het plaatsen van grind. Grind heeft vrijwel geen onderhoud nodig, en kan in verschillende kleuren en formaten worden geleverd.

Stratenmaker kosten

De kosten voor het inhuren van een stratenmaker worden door diverse factoren bepaald zoals tijd, oppervlak, materiaal en het soort werkzaamheden. Zo kan de bestrating van de oprit binnen een dag gebeurd zijn, maar is het ook mogelijk dat onze stratenmakers hier een week mee bezig zijn. Wilt u dan ook weten wat de kosten worden voor een bestrating klus naar uw wensen, vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan! Dit kunt u doen door het onderstaande formulier in te vullen.

Nu Gratis Offerte